28/9-2007: Friday

Nu är arbetsdagen snart slut och jag ser fram emot att få gå hem. Mamma ska handla på vägen hem och förhoppningsvis laga till tacos medan jag är ute och springer... Japp, springer! Jag ska ut och springa.
Kanske kan det bli en första av många gånger. Inte för att jag behöver motionen utan för att jag behöver intresset. Jag behöver komma ut och jag behöver träna på någonting där jag kan utvecklas. Det är anledningen.

Det ska bli underbart skönt att efteråt få komma in i värmen, studsa in i duschen och sedan krypa ihop framför TV:n med tacos och glass.

Försöker just komma fram till Folkuniversitetet för att avanmäla mig från baletten. Jag inser att jag så småningom antagligen skulle märka att jag tagit på mig för mycket. Jag är bra på det - att ta på mig för mycket alltså.
Då var det ordnat. Ingen balett för min del. Synd, men ändå...

Jag tror minsann att det är dags för helg nu! Hoppas den blir trevlig för alla inblandade. :)

Carin

27/9-2007: Balett?

Snart får jag gå hem. Fast inte så snart som det brukar vara. Jag jobbar nämligen till 17.30 idag... (En liten suck inom parentes.)
Dagen har inte varit alltför förskräcklig ändå. Beror nog på kaffet jag drack imorse, och glassen jag åt igår. Jag har varit lite speedad idag. :P

Igår hade jag ett brev från Folkuniversitet väntandes på mig hemma i köket. De hade bestämt dag och tid för balettkursen. Nu vet jag inte om jag ska gå eller inte? Jag slår vad om att jag skulle tycka om det, men det är bara en gång i veckan och då vill jag ändå träna Campushallen också. Blir det för osammanhängande?
Jag vill nog hellre bara träna på Campushallen... Men går jag miste om en chans till ett nytt intresse då?
Måste bestämma mig imorgon. Baletten börjar på måndag.

Btw så tittade jag på väskan från Åhléns irl igår. Den var pytteliten. Vilken besvikelse. I'm a "big bag-girl" - för att kompensera för min egen storlek kanske?
Det fanns dock alternativ. Bland annat en nästan ilsket röd lackväska. Kan jag köpa en röd lackväska innan jag vet mer om min övriga höstgarderob? Ett säkrare kort är en klassisk brun läderväska. Hmm?

25 min count down kvar. Börjar nu.

Carin

Oktobers "borde köpa-lista", vesäntlig skillnad jämfört med önskelistan!

Detta är vad jag borde lägga mina pengar på:

¤ ingenting

Okej, detta är vad jag realistiskt sett borde lägga mina pengar på:

¤ Vit skjorta (eller möjligen randig...)
¤ Svarta pumps, högklackade
¤ Ev. Resteröds vita T-shirt (viktigt basplagg, men jag har redan ett par mindre bra vita T-shirtar - där av "ev.")
¤ Uuunderbar väska från Åhléns som jag faktiskt ska unna mig i höst
¤ Grå kofta
¤ Svart kofta (här stämmer önskelistan och bordelistan överens, problemet är bara att den perfekta koftan är
   så gott som omöjlig att hitta)
¤ Skärp

                                                                              
           
Ze wonderful bag from Wera Åhléns, 995:-. 
Vit mössa, 99:-. Också från Åhléns.                               


Om ändå pengarna räckte.



Bilder från www.ahlens.se


Whoa, vilken pärs!

Hela växelsystemet hade lagt av när jag kom till jobbet imorse! Blev en hektisk förmiddag. Äntligen fick teknikerna igång allt igen efter att ha startat om en server. Att det var i princip omöjligt att göra ett vettigt jobb här i växeln medan de höll på var ju en annan femma. Tack och lov så gick det undan!

Carin

Tanke 8

Bitterhet är ett mycket ofördelaktigt karaktärsdrag.

Tanke 8

Bitterhet är ett mycket ofördelaktigt karaktärsdrag. Punkt.

Oktobers önskelista

Jag vill ha:

¤ Höststövlar (bruna)
¤ Resteröds vita T-shirt
¤ Mössa
¤ Grå kofta
¤ Svart kofta
¤ Benvärmare (mörkgråa, ribbstickade)
¤ Strumpor (vita) - extremt stort behov!
¤ Läppglans (clear, plumping) - kanske Clinique...eller Dior...
¤ Mac Book - absolut essentiellt för mina framtida studier...!
¤ En tänd brasa, en mjuk fåtölj och en bra bok.

Höstrusk, here I come!

Carin



God morgon!

Har nyligen satt i gång med att jobba efter att ha börjat dagen med en halvtimmes morgonmöte. Börjar 8.00 på tisdagar...suck... Men idag är jag glad för jag har tagit ledigt från kl.15.00! Och vad ska jag göra då? Jag ska åka till stallet och rida. Jippi! Det var alldeles, alldeles för länge sedan jag red min lille skrutt. Fast han är ju inte ens MIN lille skrutt längre...min syrras lille skrutt...

Igår kväll försökte pappa och jag betala in depositen till ICMS över Internet. Inte konstigt att det är mycket folk som ringer och frågar om utlandsbetalningar. Jag ringde till och med Kundservice själv och bad om hjälp. Vi lyckades inte bättre då. Ibland är det ändå tur att man jobbar där man gör. Jag ska ta och utnyttja mina kollegor lite på lunchen och be dem hjälpa mig att få iväg de där pengarna. Jag vill ju inte att det blir fel!

Hmm, imorgon börjar jag kl.9.00. Hinner jag gå och sola innan jobbet då? Nej, de inte hunnit öppna. Tusan!

Carin
 


Tanke 7

Rosetter är superpiffigt!

Idag har jag ett diadem med rosett på. Passar mycket bra till min korta frisyr.

Lipbalm och en leende Anna Wintour

Jag fyndade en Isa Dora Lip Treat med mintsmak igår. Egentligen är det Blistex jag vill ha men man får ju ta vad som erbjuds.
Jag gillar att ha mint på läpparna. Så mycket fräschare än bubbelgum, som annars verkar vara en favoritsmaksättning på läpprodukter.
Blistex har dock en betydligt starkare smak. Jag gillar när det pirrar lite i läpparna.

Här en bild på en av världens kanske mäktigast kvinnor. Lite annorlunda.


Bild från www.style.com

Höstdag

Vilken underbar höstdag, inte sant?! Löven är både röda och gula och solen värmer riktigt gott. Jag satt ute den sista kvarten av min lunch och bara njöt av att få lite sol på mig. Precis vad min kropp behöver.

Idag fick jag veta att det minsann inte blir någon deltid här på banken ändå. Jag kan väl inte påstå att det kom som någon chock, även fast chefen hela tiden har låtit väldigt positiv. Samordnaren i växeln har däremot nämnt att de inte kan avvara någon på heltid. De vill ha mig kvar, men det funkar liksom inte. Jag vill ha ut mer av mitt liv just nu.

Jaha, då ska jag bara hitta ett nytt jobb då. Jag har ju varannan helg på Scandic och jag misstänker att jag kan få mer. Får jag inte tag på något annat inom den närmaste tiden så kan jag alltid satsa på det.
Bara jag kommer härifrån.

Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle säga något sådant om ett jobb. Det är inte likt mig att vara så missnöjd med någonting - överhuvudtaget faktiskt. Men på grund av att jag sitter och missnöjer mig här så blir jag typ värsta bitter över andra saker också. Jag vet att man inte ska tänka att "bara det och det händer så ordnar mitt liv upp sig..." men det är just så det känns. Bara jag fick ett jobb jag trivs med och där jag får träffa människor och inte vara kedjad vid en dator så skulle så mycket annat lösa sig också.

Till slut skulle jag vilja meddela att det är inte alls konstigt att man så sällan träffar på en trevlig växeltelefonist. Tänk att tvingas sitta och säga samma sak år ut och år in, kanske för att man inte har någon möjlighet att byta jobb. Att det dessutom är ungefär tre gånger så svårt att förmedla en trevlig attityd genom en telefonlur än det är i verkliga livet gör väl inte saken mera biff...så att säga...

Jag längtar till den dag jag säger tack för mig och går härifrån till ett jobb jag faktiskt kan se fram emot.

Carin

ELLE oktober 2007

Jag unn en ELLE! Det var väldigt, väldigt länge sedan nu. Jag inser hur mycket jag har saknat det.
Det är fruktansvärt att inte vara motiverad nog att bry sig om vad man har på sig på jobbet.

Jag såg tidningens omslag på en blogg igår och det klamrade sig kvar i minnet. Alldeles färgsprakande och grannt!



Jag har alldeles för lite glamour i mitt liv. Där slog jag visst huvudet på spiken!! Det är precis vad som saknas i mitt liv - la Glamour!

Tanke 6

Vad var min tanke nu igen? Att hösten är härlig när solen skiner? Att det är fredag? Att jag börjar bli lite hungrig?
Nej. Jag vet nu. Mina alternativ i livet har helt plötsligt börjat spreta åt en väldig massa håll. Jag har alternativ igen.

Jag har kommit in på ICMS i Australien. Jag har börjat på min ansökan till IUM i Monaco. Jag ska idag skicka mitt CV till Salzburger Hof i Österrike. Jag har fått jobb varannan helg på Scandic Hotel. Nästa vecka får jag reda på om jag får jobba deltid här på banken. Och om jag inte får det så ska jag söka heltidsjobb på Schelins.

Trots att jag inte har en aning om hur detta kommer sluta så känns det tryggt att ha många alternativa "flyktvägar".
Kanske kommer det att ordna sig.


Min kropp kräver solsken

Var är solen? Jag behöver den. Min kropp strejkar om den inte får tillräckligt med solsken. Jag funderar på att börja ta AD-droppar som jag gjorde när jag var liten. Extra tillskott av A- och D-vitamin alltså. Jag undrar om det har någon betydelse för synen? Det ska jag ta reda på.

Aha!

Från http://www.wikipedia.org/:

A-vitamin (eller Retinol) -
Det har betydelse för
ögats funktion och mörkerseendet.

Följder av brist:
Nattblindhet, överkänslighet mot
ljus, ögonkatarr, oren hy och inflammationer i huden. Mjäll och kliande hårbotten. Sköra och skrovliga naglar. Ökad mottaglighet för infektioner.

Vid kronisk brist förtjockas och skadas hornhinnan så att en bestående blindhet kan bli följden. Detta är ytterst ovanligt i Sverige men i u-länder är det den klart vanligaste orsaken till förvärvad blindhet.

Där ser man. Jag ska ringa sjukvårdsupplysningen. Eller de kanske kan svara på apoteket?

Imorgon ser jag fram emot att klippa mig. Det är verkligen mer än på tiden! Jag vågar knappt avslöja det men...det var mer än 6 månader sedan jag klippte mig sist! Närmare bestämt i Manly, på min födelsedag den 13 mars.
Inte undra på att jag längtar, va?
Jag ska satsa på att fräscha upp den frisyr jag har nu. En enkel, hel klippning, men den måste vara snyggt gjord!



That's what I'm doning tomorrow!

Carin


14/9-2007

Fredag ännu en gång. Tack för det, och jag måste säga att slutet av arbetsveckan har gått bättre än väntat. Fredagar är alltid lite annorlunda än vanliga vardagar. Alla är gladare och trevligare, vilket är lite märkligt... Jag måste säga att jag snarare brukar vara tröttare än vanligt när hela veckan nästan har gått.
Och jag är trött även denna fredag. Men jag är åtminstone lite glad. Ganska mycket har hängt över mig länge och är nu äntligen avklarat - eller avklarat tills vidare...

1. Jag har varit uppe i Stockholm och träffat J. på GoStudy. Han har varit i Australien och lämnat min ansökan på ICMS.
2. Jag har bokat klipptid (till både mig och syrran).
3. Jag har åtminstone hört av mig till mina vänner som jag har lovat att träffa.
4. Jag har pratat med chefen och framfört mina önskemål - d.v.s. jobba 80% här på banken när jag får vikariatet förlängt. Hoppas, hoppas, hoppas!
5. Jag har varit på intervju på Scandic om jobb i restaurangen. Ska dit och "provjobba" imorgon! Thank God, så letade de efter någon som kunde jobba frukost varannan helg = precis det jag vill göra = äntligen någonting som faller på plats.

Jag har dessutom skaffat mig ett nytt tidsfördriv på jobbet - knyta vänskapsband! Alltså inte bli bundis med nya människor, utan mer bokstavligt talat KNYTA vänskaps(arm-, vrist-, hals-...)BAND. Sådär som man gjorde när man var liten. Jag har pysslat så himla mycket i mina dagar. Klippt, klistrat, vikt, sytt och knåpat. Lite barnsligt, I know. Men det får tiden att gå och det är kreativt som tusan. Hjärnan får äntligen någonting att jobba med!
Än så länge har jag gjort två rosa varianter. De blev ganska fula men det ska jag jobba vidare på. Och rosa råkade vara den enda färgen jag hade hemma. Well whatever, så länge jag har något att uppehålla tankarna med så är jag nöjd.

Det är mörkt ute och känns redan som kväll. Fredagkvällar är hemmakvällar och idag vankas det hemmagjord pizza. Jag ska ha pastrami på, och paprika och majs och ruccola. Kanske lite fetaost på toppen istället för vanlig ost?
Efter jobbet ska mamma och jag gå och simma i Simhallen. Sköönt! Det är ett riktigt bra sätt att slappna av på. Jag var där i onsdags också.

Undrar nu vad helgen har att erbjuda mer än jobb på lördag? Hoppas på något trevligt!

Helg! Helg!

Carin


RSS 2.0