29/2-2008: Skottdag idag

Ja, en extra dag på året kanske inte är fel... Innebär det att allt man gör idag egentligen inte räknas? Om man är fast anställd (alltså inte får timlön) så jobbar man ju egentligen gratis idag. Man får ju betalt för arbetstid under ett vanilgt 365 dagars år, men inte får man något extra på skottår. Är inte det orättvist, eller vad säger ni?
Men jag behöver faktiskt inte bekymra mig. Jag får betalt per antal timmar jag jobbar och dessutom är jag ledig idag. So whatever.

H. och jag var och solade imorse. I "Deluxe"-solariet. Vi blev asbruna. :)
Sen åt vi lunch på Santini's och köpte take away-kaffe på Barista.
Men jag skulle fan tagit en decaf iaf. Jägarns servitris som övertalade mig att den inte var lika god som en vanlig. Jag borde stått på mig. Nu är jag hög på koffein och det är ingen trevlig känsla när jag inte har något att ta ut min överskottsenergi på.

Men i eftermiddag blir det träning. Har bokat in mig på Afro Power Dance, men kanske ångrar mig...och tar Step Styrka ist.

Och som vanligt är det dags för Let's Dance ikväll. Vem tror ni åker ut och vem får 10 poäng av Tony Irving?

Carin

26/2-2008: Blä

Usch och fy och blä! Jag är trött. Trött på jobbet, trött på livet här och nu, trött i kroppen...ja, trött på det mesta faktiskt. Märk väl att "trött på jobbet" står först, men ta det med en nypa salt. Man kan vara trött på saker trots att man egentligen tycker om dem.

Tur att det är Gossip Girl och House ikväll. Jag vet, Gossip Girl håller på just nu - så vad gör jag här?
Jag var tvungen att spela in det eftersom jag kom hem precis 20.00 och var tvungen att käka innan jag kunde sätta mig framför Tv:n. Men kl. 21.00 blir det House, och Manhattan Upper East Side får vänta tills imorgon.

Tur också att jag har helgen att se fram emot. Närmare bestämt lördag kväll på Platå. S. på jobbet fixar superfest med modevisning, tävlingar och VINCENT som spelar. Vincent är grym. Grymmare kan man knappast bli. Och han har lyckats dölja väl att han är Roger Pontares son. Inte fär att det är något att skämmas för men... :P
Han verkar dessutom trevlig. Ja, jag har faktiskt träffat honom och hans band. De kom förbi och hälsade på S. på jobbet en dag när de hade vägarna förbi. Visserligen hann jag inte säga mer än "Hej..." och drog iväg S. eftersom det var panik i kassan. Men vad då då? ;)
På lördag får jag träffa dom igen!

Btw, så spelar de även på IKANO-huset i Linköping på lördag. Kom dit och lyssna! Kanske finns det då även biljetter kvar till kvällen. Om ni har tur!

Carin

22/2 - 2008: Neighbourcrashing

Hoppsan, här trillar grannarna in. Inte för att låna en kopp socker, men däremot en påse havregryn. Havregrynsgröt - fin fredagsmiddag! :P

Carin

22/2 - 2008: Kanebo-kurs

Oj vad jag har jobbat! 8 timmar i tisdags, 8 timmar i onsdags och 10 timmar + 2 timmars kurs igår. Tur att jag fick vara ledig idag. Det blir jobbigt för kroppen att stå upp så länge...

Kursen igår var ganska otippad. Egentligen skulle jag inte fått följa med eftersom de inte hade plats för fler än de som var anmälda från början. Men K. blev sjuk så då fick jag ta hennes plats. Jippi!
Kanebo är inte helt fel, och T. som höll i kursen var bland de roligaste jag sett. Tänk er Jim Carrey som medelålders homo. Tihi!

M. och jag stängde så vi kom lite sent, men han åtminstone med presentationen av nästan alla nyheter. Vilka ljuvliga produkter! Extremt sofistikerade dofter och en hel massa avancerade extrakt med märklga japanska namn och fantastiska effekter.

Attans då att nästan allt var anpassat för 40+... Knappt någon av de svindyra gåvorna kommer ju ha någon verkan på mig.
Då är det bra att ha en "oförstörd" mamma (ja, hon använder sin Nivea body lotion även i ansiktet) som kan agera försökskanin.

Återkommer med resultat av försöket och evetuellt en före-/efterbild. Kan ju bli intressant att se om alla dessa japanska extrakt har någon effekt.

Nu är det dags för Postkodmiljonär, Let's Dance och hemlagad pizza.

Carin

17/2-2008: Åt h***vete med magkatarr och ångest över att inte räcka till

Jaha, då var den här igen. Ångesten över att inte räcka till. Den brukar komma smygande men idag slog den till med full kraft.
Igår kväll fick jag extremt, fruktansvärt, jätteont i magen. Jag som skulle se på Melodifestivalen med H. och hennes barnvaktsbarn. Dagen hade varit bra på alla sätt och jag kände mig riktigt frisk. Men vem trodde att det skulle få hålla i sig? Bah...jag kanske gjorde det...men det var ju mer än dumt gjort av mig...det borde jag väl ha lärt mig...

Nej, dumma dumma tankar! Det är jättebra att jag får känna mig frisk ibland. Jag är ju inte sjuk egentligen. Det är bara nåt jävla missförstånd. Snart kanske det visar sig att det inte var meningen att jag skulle få "Elefant-skrället" på halsen, utan någon helt annan. Och så får jag tillbaka 4½ år av mitt liv + 2 extra år som kompensation. Vore inte det bra?! 
Hehe, jo visst vore det bra. Men så dum är jag nog ändå inte. Jag är mer än trött på att ha "Elefanten" som livskamrat, men att jag dessutom skulle få 2 års kompensation för besväret när jag blir av med "den" är nog att hoppas på för mycket.

Well, magen har varit ett helvete även idag. Och mamma gör det inte bättre genom att ta på sig allt och leka martyr. Jag älskar min mamma, men hon har en förmåga att vara dum i huvudet ibland.

Men pappa och jag tog en promenad och pratade sakligt om problemet. Han och jag är lika på den punkten. Vi gillar att se logiskt på saker och ting och vi ger oss inte förrän vi hittat en lösning som är realistisk.

Så nu har jag åtminstone ett par nya idéer att prova. Så länge tänker jag ägna mina tankar åt viktigare saker än "elefanter" och ångest. Mode och make up-nyheter till exempel. För kl 19 ikväll är det ELLE-galan på Kanal 5 och imorgon bitti har vi besök från Lancôme på jobbet. Undrar om inte det kan pigga upp?!

Carin

15/2-2008: Spa-kväll deluxe

Är våren på väg? Solen värmer helt underbart skönt. H. och jag var ute på en morgonpromenad kl. 9 idag. Kallt som tusan, men vem bryr sig när solen skiner?! 

Igår var jag ledig så H. och jag spenderade förmiddagen med mys på bilioteket. Hjälp till självhjälps-brudarna nr.1!
Senare åkte jag och tränade - Bodyjam - trots att jag är sämst är dansen terapi för mig. Jag bestämde mig för att satsa ytterligare på terapi-temat och slog till med en spa-kväll deluxe.
In i duschen, rejäl peeling och massage över hela kroppen. Insmörjning med duscholja och balsaminpackning för håret (använde mitt super-balsam från Sachajuan). På med "15 minute facial" från Clinique och en spraydusch av Schwartzkopf Poly Blonde "Blond Spray" i håret för att äntligen få tillbaka den där solblekta känslan.
Jättebra produkt för alla som saknar sommaren. Och som ni kanske märkt vid det här laget så är jag defenitivt en av de som längtar efter varmare och ljusare tider.

Resultat av spa-kväll deluxe:
Len som sammet, en aning ljusare och mer sommarfräscht hår samt avslappnad till 1 000.

Kan varmt rekommenderas!

     

Carin

11/2 - 2008: Mm, mm, mmm...!

image88
Bilden är från Asos.com.

Den här godbiten (och då syftar jag på klänningen) vill jag ta med mig till Australien i höst. Perfekt för att glida runt inne i Sydney eller dra över bikinin för en spontan utekväll. Gosh, jag längtar! SKa ta och skaffa mig ett respektabelt hårsvall tills jag åker också. Det är nåt visst med långt hår som fått torka i solen...

Carin

11/2 - 2008: Det var tider det!

image86


Födelsedagsbarnet och jag för 2 år sedan. Vilken underbar tid det var! Bal, student och en miljon roliga fester.

11/2 - 2008: Fira med solsken

image85


Jaa må hon leeva, ja må hon leevaaa, ja må hon leeva uti huundrade ååår!

Grattis till min lilla Tin som fyller 21 år idag!

Eftersom du är alldeles för långt bort så firar jag ensam med en promenad i solskenet. Men jag tänker på dig darling!

Kram från din Paris!


11/2 - 2008: Ny ansiktsvård

Jag mår dåligt idag. Så jag tänkte pigga upp mig själv med att tänka på bra produkter.

Jag har just vågat mig på att byta ut min gamla ansiktsrutin mot en ny, mer komplett. Det där med ansiktet är känsligt. Särskilt mitt ansikte, det är superkänsligt. Så fort jag använder något som är för skarpt reagerar det med en massa läbbiga finnar. Och vem tycker om finnar? Inte jag.

Tidigare har jag betsällt produkter med Aloe Vera. Jättebra, I love Aloe Vera, men jobbigt, jobbigt att beställa. Och eftersom jag gillar att alla Cliniques grejer är allergitestade och 100% parfymfria så valde jag att ge deras ansiktsvård en chans.

Och det fungerar!

Min rya regim ser ut så här:

1. Comforting Cream Cleanser - oslagbart mjuk och len.
2. Dramatically Different Moisturizing Lotion - ser till att jag får all fukt jag någonsin kan behöva.
3. Superdefense Triple Action Moisturizer - innehåller antioxidanter som skyddar mot allt vad för tidigt åldrande heter.
4. All About Eyes Rich - skön ögoncrème mot tråkigheter som mörka ringar och påsar under ögonen.

Och vid dagar med särskilda behov så lägger jag till:
5. Turnaround 15-minute facial - 15 minuters avkopplande ansiktsbehandling.
6. Clarifying Lotion 2 - egentligen lite för skarpt ansiktsvatten för min känsliga hy, men ibland behöver man extra uppfräschning.
7. Oftast ger jag också läpparna lite extra gnugg med någon form av skönt lipbalm.

         

Nu är jag nyfiken på vad NI använder för ansiktsrutin?

Carin

9/2 - 2008: Melodifestivalen drar igång igen

Någon som är spänd på Melodifestivalen ikväll?

Jag ser fram emot dåliga låtar och gräsliga kläder, att se med egna ögon att Amy Diamond faktiskt har hunnit bli hela 16 år, kanske en troschock från Christer Sjögren och en programledare som förhoppningsvis är bättre på att spontanskämta än Lena PH.

Är det inte något visst med Melodifestivalen ändå?

Carin

9/2 - 2008: Stackars pappas hjärta

Haha! Gav pappa en smärre hjärtattack igår kväll. Lotti och jag kom hem från stallet...och av någon anledning hörde inte mamma och pappa när vi öppnade dörren och gick in. Lotti sa, lite i förbifarten: "Lyssna, mamma o pappa har inte hört att vi kom hem."
Tihi, jag, som var halvt sönderstressad, kände mig på humör för att jävlas. Så jag räknade 1,2,3 och hoppade fram i dörren och skrek "BUU".
Fy tusan vad högt pappa hoppade! Hahaha! Har minsann aldrig sett honom bli så skrämd tidigare. Och vad vi skrattade sen!

Även om jag förkortade pappas liv med en mindre hjärtattack så sägs det ju ändå att "ett gott skratt förlänger livet".
Så det gick nog på ett ut.

Carin

9/2 - 2008: By the way...

BTW: Fick dofta på Kate Moss parfym som kommer ut om ett tag (kanske redan har kommit till vissa försäljare, eller?). Betydligt tyngre och "damigare" än jag hade trott. INTE ytterligare en sötsliskig kändisdoft.
Nu brukar jag visserligen tycka ganska bra om söta dofter, så mig passade den inte risktigt. Men den kan nog gå hem hos många äldre - om de vågar sig på att prova något som Kate Moss har designat!

image78

Carin

9/2 - 2008: Lugn lördagmorgon (okej då, förmiddag)

Har börjat dagen med ett pass Poweryoga. Det är så skönt med träningsformer där man faktiskt känner att man blir bättre under passets gång. Jag tror det är därför jag inte har så mycket för typ...ren styrke- och konditionsträning. Man kan ju känna att man blir bättre från ett pass till nästa, men när man väl håller på med träningen så går det ju faktiskt bara tyngre och tyngre. Nåja, träning i alla former är härligt. Så inte klagar jag i alla fall.

Nyss käkade jag en macka till lurre. Inte mycket att hurra för, men lite lagom när frukosten blev sen. 

Hmm, inte mycket mer som hänt sedan sist. Myskvällen var...mysig. Och my God, vilken tur att Matte och Carin inte åkte ut ur Let's Dance!

See ya,
Carin
 

8/2-2008: 1

Dagens topplista:
1.
Träning. Ger betydligt mer energi än den tar!
2. Leka med katten. Vi brukar hålla oss ganska lugna båda två, men idag tog vi ett ordentligt bus-pass mellan soffor och fåtöljer. Jag tror vi gav varandra energi.
3. Myskvällar med familj och vänner. Ikväll kommer J. över på tacos och det populäraste dansprogrammet av dem alla...och så massvis med mys. :)

Haha! Och bästa citatet kommer från TV 4:s hemsida för "Let's Dance":
 
Carin och Matte: "Om vi inte dör blir det coolt."

Om kvällens samba. Jag hoppas verkligen att det blir coolt! Hur sköna är de inte?

BTW: Känner allt en liten samhörighet med Carin da Silva eftersom vi båda stavar med C. Om jag ändå kunde dansa som hon!

image77


Carin

8/2-2008: Lancômes Luci

Idag är jag ledig, efter en vecka med ganska mycket jobb. Faktum är att jag är ledig hela helgen. Det känns skönt.

Lancôme-workshopen har jag väl inte recenserat (my God, hur stavas det egentligen? hjärnsläpp!) än?
Den var skojig! Maten var god och kursledarna var roliga. Sedan fanns väl lite mer att önska om work-shopandet. Visst fick vi lägga make själva och så vidare, men lit mer handledning hade jag gärna önskat. När jag hade en fråga dög allt precis så som jag redan hade gjort. Det är väl inte så man lär sig nya saker?

Lancômes vårkollektion lämnade dock inte mycket mer att önska. Som en riktigt frisk fläkt från 80-talet. Kollektionen heter Luci, och är inspirerad av ljus - neonljus om man ska vara exakt. Skuggorna går i korblått, turkos och brons samt rosa och lite persika. Både eyeliner, lipgloss, läppstift och highlighter finns i ofärgat neonskimmer. Coolt!

Med oss hem fick vi en Hypnôse - inget nytt med den. Och tvärt emot många andra anser jag inte att Lancômes mascaror är de bästa på marknaden.

image76


Bästa hälningar,
Carin


5/2-2008: 1

Dagens topp 3:
1.
Äntligen har feber gett med sig! Jag är fortfarande förkyld, men vem är inte det i dessa tider?
2. Mitt jobb - I love it! (Hur underbart är det inte att kunna säga det nu?)
3. Ett välstädat skrivbord. Ger lugn i själen.

Carin

5/2-2008: Clinique-kurs, Lancôme-work shop

Jaha, igår var det Clinique kurs. Kul som tusan! Clinique fyller 40 år i år (har jag väl för mig att det var) så temat var lite extra festligt. Vi började med lite lättare mat på Scandic hotell. Paj och fetaostsallad m.m.
Kursledaren presenterade alla vårens nyheter. Och vi fick titta och känna på produkterna. Kommer en hel del "bra-att-ha" grejer. Som vanligt är allt allergitestat och 100% parfymfritt - I like!
Några små presenter fick allt också. Ska försöka komma ihåg att ta ett foto och lägga upp. Jag undrar förresten om man får avslöja sånt - eller är det en yrkeshemlighet? Nä, knappast...
Dessutom fick vi svara på frågor om nyheterna och lämna in, med chans att vinna ett litet fest-kit! M. och H. skrattade åt mina kilometerlånga svar på formuläret. Men jag vill banne mig vinna det där paketet!

Så, idag blir det ytterligare en kurs. Eller workshop, faktiskt. Lancôme. Det ska också bli jättekul! Underbart att få prova på deras nya vårlook! Den kan väl inte vara annat än snygg?! Spännande, spännande.
Nytt hotell den här gången, Radisson SAS. Undrar hur deras lättare måltider smakar? Det ingår nämligen mat även den här gången.

Kommer säkerligen med en update om kvällens kurs också!

Så länge, lite härlig inspiration!

image74  

image75



Carin


2/2-2008: 2

Topp- 3-lista över det värsta med att ha feber:
1.
Att aldrig kunna vara lagom klädd. Antingen svettas jag eller så fryser jag. Får slita av och dra på mig tröjan i tid och otid.
2. Att vara törstig precis hela tiden.
3. Att varken kunna jobba eller vara utomhus (ja, nu skiner solen igen).

Carin

2/2-2008: 1

Ytterligare en dags bottennapp:
1.
Fortfarande lika sjuk! Och jag som skulle jobbat idag. Tänk om jag inte är frisk på måndag när Clinique-kursen är! Vad gör jag då? Går i alla fall. Så det så!

Dagens tråkigaste lista:
1.
Ehh, okeej. Det blev visst storm ute! När hände det? Carin tittar ut genom fönstret: Vädret är som vanligt lite grått. 2 minuter senare: Regn, extrem vind, snö, hagel. What?! Jorden kommer antagligen gå under snart... :S
2. Mammas kommentar när hon igår kväll tappade maskindiskmedlet i golvet och vitt pulver plötsigt täckte delar av köksgolvet: "Åh nej, vad trååkigt." Hade det varit jag hade jag skrikit "HELVETE" och lämnat rummet... :P
Min mamma kan inte bli arg.
3. Jag har blivit lämnad ensam hemma mitt i min svåraste sjukdomstid. Föräldrarna roar sig i Stockholm och syrran roar sig på annat håll. Jag har bara febern och katten att umgås med. Suck!

Nu är det alldeles vitt ute. Det enda jag ser utanför fönstret är snö som YR runt. Påminner lite om maskindiskmedels-incidenten igår kväll faktiskt. ;)

Carin


1/2-2008: 1

Dagnes bottennapp:

1.
Sjuk! Feber och en näsa som snuvat igen. Suck...låt mig bli frisk.

Dock glädjs jag ändå åt:

1.
Mycket otippad hårklippning av gammal klasskompis från gymnasiet igår. Och frisyren blev mycket lyckad. M. - jag kommer tillbaka nästa gång håret behöver förändring.
2. Vatten. Tack och lov att vi har kallt och gott kranvatten i Sverige. Vilken mardröm att ha feber i Afrika.
3. Vad har jag mer att glädjas åt en dag som denna. Kanske glass då. Det är gott även om man är sjuk.

                    


Carin

RSS 2.0